2015 - "Promoting Animal Welfare - Training Course, Erasmus Plus" - Pecs, Hungary

2015 - Proiect in Pecs, Ungaria: "Promoting Animal Welfare - Training Course, Erasmus Plus"

Leader de proiect: Amber International, Ungaria
Perioada: 19 - 27 Iulie 2015

Scop Proiect:Educarea tinerei generatii asupra acestor valori esentiale in schimbarea vietii a milioane de animale care sunt supuse cruzimii pe tot globul.
Descriere proiect: Problema pisicilor si a cainilor fara stapan este la o scara foarte mare in Europa de Est si Europa de Sud. La data de 4 Iulie 2012 Uniunea Europeana a lansat "Rezolutia Parlamentului European privind crearea unui cadru legal la nivelul U.E. pentru protectia animalelor de companie si a animalelor fara stapan" solicitand Comisiei sa inainteze un cadru juridic pentru protejarea animalelor fara stapan, incluzand, printre alte subiecte, informare si programa educationala pentru copii si tineri in scoli si alte institutii.
Conventia Europeana pentru Protectia Animalelor de Companie, Capitolul IV, Art. 14 spune că exista nevoia de a dezvolta un program educational si cresterea gradului de constientizare a protectiei animalelor.
Cursul “Promovarea Protejarii Animalelor” a fost dedicat organizatiilor implicate in protejarea animalelor, precum si a celor implicate in educatia copiilor si tinerilor. Participantii au explorat solutii pentru protejarea animalelor, au primit materiale si instrumente care au generat cresterea gradului de constientizarea asupra nevoii de protejare a vietii animalelor generandu-se astfel un fel de spirit de promovare a cetatenilor in rezolvarea problemelor specifice animalelor abuzate, abandonate etc.

Parteneri: Lituania, Turcia, Ungaria, Malta, Grecia si Romania

Participanti : Cirstian Andreea, Florica Alina Ana si Puican Iulian

Galerie foto